Ahad, 22 November 2009

Koleksi yg terpinggir : Bunga English-Part 5 ??


Cuti dihujung minggulah ... berpeluang masak yg sedap2 & panas2 & fresh ... dah musim hujan nmpknya ... elok la berehat sambil minum teh ... bersama dgn pencuci mulut tapi ~

kali ini dessert aku bukan sembarangan dessert tau. Aku nak *hidangkan* salah satu koleksi bunga English yg jarang dah aku guna :- disebabkan koleksi ni dah jadi anak yatim piatu (teko dah pecah) ...huhuhuhu = jadi aku pun malas nak guna ... so ape lagi klu bukan aku displaykan dlm store -hehehe



Cawan ni nmpk classic sebab bunganya sebiji2.
setiap cawan ade 2 kuntum bunga...nmpkla cawan tu besar gombolon cam tuan empunya ...



Oleh kerana dah yatim piatu ... terpaksalah aku tempatkan kat umah yg tidak berkaca - hihihi

Nampaknya tinggal kenangan je...harap2 aku akan berjumpa ngan ibu angkat yg baru & bersesuaian yg sewaktu ngannya.

Khamis, 19 November 2009

Fabulous Flowers From My Home

Simple combination of flowers membuatkan aku menjadi peminat english sekian lamanya wlupun aku blum layak jadi duta english ... hihihi ~ ade yg terasa tak ? sorry about it!
Generally ... ade yg kata : wasting moni but aku peduli apa klu dah jatuh cinta ... wlupun sekadar display kat 'banglo' kaca ...
Displays for every situation makes myself like the beautiful full-blown of these antique flowers ~ go go haPPyRudy ~

A part of my flower collection:~




























Selasa, 17 November 2009

Koleksi yg terpinggir : Bunga English-Part 4 ??


Lincah sungguh khairan mama ni ... abis cabinet kena selongkar. Mama pun x sangka dlm kotak mengkuang ni tersembunyi la "Chobel Chobel" ni. Since Khairan leka bermain~aku pun sempatlah shot gmbr mini teko yg bersegi 4 ni :-



Perbezaan saiz antara mineral & teko ni ... cuma mini teko badannya lebar cam tuan empunya lah ...kuikuikui


Yang ini sweet cam cabbage rose cuma kaler je purple / klu pink2 light mesti ade yg falling love dah ...


Yang ni cam familiar - klu kat vantage F17 iaitu Daffodil cuma bezanya yg Ori ade 2 kuntum bunga seri pagi yg purple kaler ...


Yang ini blum blajar lg ... tatau la motif flower ape? cuma cam penah aku nmpk tp dimana, ya?
Biasanya cam kat bunga hutan je ... hihihihihi
Neway, x kisah la janji English version ... umah pun cantik ... koleksi pun beranak pinak ~ layan

Rabu, 11 November 2009

Romantika tapi turning point

Niat dihati nak menambah koleksi lg.
singgah kat Romantika SA nak tego kut2 ade yg baru smpi = masuk2 je ... punyala ramai ore : rupa2 ade UJI BAKAT plak ...
Ade Jozan - sepoi je diaore ni.
Nampaknya x dpt pe2 pun kat Romantika trus turning point ...



Menarik Di Dalam ...
yg ni salah satu restaurant yg jd feberet aku & papa ... klu jalan2 gi SA

Suasana restaurant yg nyaman.
Alam hijau menghijau menemani makan tengahhari.
Cerah biru langit menceriakan aku, papa & khairan.
Aksi aksi khairan ~ menunggu order siap.
dah bole duk kat baby chair = senang la mama nak makan.
TETAPI cam2 bunyi yg terhasil ... tang ting tung tang ting tung ...


Shot yg ni aku suka - bangganya aku punya baby cam khairan ...
1 view = Life Begins
Makan Time :
Setiap hidangan kena ade SOUP ... cam biasalah wajib tu ( nak banyakkan air susu)... ni seafood tomyam utk 2 0re ... rasa terangkat sbb diperah ngan air limau ... apa lg menyelerakanlah

Yang ini cam biasalah, aku punya ~ buttered prawn : nyum nyum nyum smpi licin ...


Ini feberet papa ~ squid kapitiam : ala2 masak kari tp lembab2 lah = yg POWER tu sbb dia masak dlm pan fried so berapi2 & meletup2 cam valcano plak , tego secara LIVE

Time balik ~ hujan menemani perjalanan kami : rahmat dr Allah. Perut pun kencang, tiba masanya utk 'beradu'= angin yg sejuk2 pasti membuahkan petang sabtu yg indah.





Khamis, 5 November 2009

STAGE 1 From Khairan


~ My Sleeping prince ~
How good is he after the final hour ?
CHECK IT OUT !!


???

drawer pun sampai tercabut !! dahsyat btul


nasiblah ikea ... klu vantage, nangis tua la nmpknya

ni lah kemahiran khairan for stage 1


dah jadi cam*playground* plak


But at the end, no matter what and hard he did it :
Grow right. Live right = explores help our baby establish good
B.R.A.I.N

Koleksi yg terpinggir : Bunga English-Part 3 ??

Ni lah "chobel chobel" aku ... pesal bunganya = tatau la nak kata ape / yg ni kena tnya ore yg pakar dlm motif flowers ni !! janji ade roses + english ... rembat je la jawapannya ~
Ols these ade 3 aje ...





Rabu, 4 November 2009

Koleksi yg terpinggir : Bunga English-Part 2 ??


arini aku cuti coz papa ade exam - aku godek2 la dapur aku tu : jumpa la bunga english tp kali ni bunga kecik2 tp penuh...nmpk comelnya:hanya peminat setia English saja yg tau camana ~~~ excitednya klu nmpk barang2 English yg *boleh menyakitikan ati* ~ speechless jadinya ... aku snapped gambar dekat2 utk dpt gambar penuh buat tatapan peminat2 yg sukakannya -






Sesuailah utk minum petang bersama beloved famili


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails