Khamis, 13 Mei 2010

Happy rudy dalam kesedihan !!!!



Aku btul2 dlm kesedihan bila tego blog aku tunggang terbalik................................sedihhhhhhhhhhhhnya hatiku !!!! Disebabkan tenet kat opis aku ni telah menjahamankan blog aku ini !!
Kpd empunya contest2 yg aku ikut, bukannya aku tak buat btul2 atau x cukup syarat tapi tulah hakikatnya, mungkin xde rezeki Khairan nak ikut contest2 sumernya - aku pun dah x kuasa nak baiki pulih blog aku ini !!
tapi insyaAllah jika berkesempatan atau sifu aku punya masa akan kembalinya blog kesayangan aku ini - happyrudy ... ... ... so buat masa ini blog aku akan titun dulu .. .. .. ..

Selasa, 27 April 2010

~Khairan & Mak Su~

*
*
*
Piccas ini ~ makcik & mak su Khairan, yg seore kat Subang; mak su dah balik, ambk flight kol 9 mlm (28/4/2010).
Mama nak cerita kat Khairan bila dh besar nnt, jgn lupa dgn jasa2 mak su.
So sweeties mama rasa wlupun sedih bila mak su peluk Khairan = masa nak boarding tu .. .. huhuhuhu.


*
*
*
Piccas2 ini sumernya mak su yg snap, Khairan ingat tak lagi?
arini2 mak su bawa jalan
Khairan gembira sgt bila mak su bawa kuar ..
tau tak ?? mak su kena "dera" oleh Khairan .. pusing 1 kolej !!!


*
*
*
tego mak su ambik picaas ini kat PWTC ade pameran pesal KIDS EDUCATION ...
mak su happy gi sini dgn Khairan ; spent time yg gila2
take 5 ~ Khairan tgh PU PU ...

*
*
*
yang ini Khairan sibuk mau blajar lap top dgn mak su,
tego lah smpi berhingus2 dah .. hihihi
kesian lap top mak su .. ..


*

*

*

mak su kata, masa ini Khairan nmpk big boy ... ...

Khairan just 15 months,

... ... susu ibu, susu sejati, tu yg badan sihat menjadi

nose pun dah serupa dgn mama ...
anak mama la nih kan !!

*

*

*
main2 dgn mak su, senang hati mama.
cam2 mak su ajar dgn Khairan
1) bersalam
2)baca doa tiap kali makan = yg lucu dlm bahasa france Khairan
3) how to blowing
4) mak su ajar menari ya ...
5)hide & seek ... semakin mahir dah ...
6)bath time ~ suka main bubble2
7)pandai buat lawak dgn rice cooker mama
8)and yg so sweet ... suka usik mama, ya .. ..
*
*
*
yg ini mama jeles btul !!!
bukan main lg dpt tangkap pose camni..
ni mesti mak su & Khairan tgh bersantai yer? atau mati kutu ??
tangan punyalah tough .. ..

*
*
*
yg ini mmg touching ...
~Khairan cayang dgn mak su~
moga2 mak su abis blajar nnt : bole buka umah kalerful sndri
@@ ALZA Taska @@

~Semoga Khairan & mak su diberkati Allah selalu~









FUNNIEST BABY FACE CONTEST (BFFC)

NamE : KhaiRun NaiM Bin KhairuDDin Naim
Mom NamE : Rudyantinie
BaBY's Age : 16 Mos

Welcome to FUNNIEST BABY FACE CONTEST (BFFC) !!
Conditions:From 0 Months - 5 Years only



Duration:26 April - 7 May 2010



Isnin, 26 April 2010

Balik Perak

*
*
*
*
*
*
*
Khairan ~ my charming boy
Sekarang ni suka buat camni + rasa teruja dgn angin ...
Mesti pipi labuh bergetar2!!
Weekend ni .. papa bawa balik jumpa atuk ..
Nnt bole tego Kolam ikan papa = dah ribu raban ker hasilnya?



Bole main2 kat kampung nnt ~ jumpa dgn atuk, ade pokok durian, yg best dgn air terjun .. ..

Yg penting, Khairan akan rasa kabus2 yg sejuk, angin yg segar & bersih sekali ..

Masa balik dulu, Khairan still baby .. tatau ape2 lg

So ... kali ini Khairan balik kampung, kenali umah papa kecik2 dulu.

Papa mesti suka sekali !!!









~ ConTest ReSult ~

.:: salam .. mamazakwan bwk berita gembira :)jom pegi blog! ::.


Alhamdulillah .. syukur ~ kerana Khairan terpilih & menang wlupun dpt saguhati = terharu gak aku ... ...
kira sleeping beauty gak anak aku nih ...
TQ mamazakwan, next time klu ade contest, jemput je yaa .. ..

From Khairan W Love,



Rabu, 21 April 2010

contest-dads-special-moment.





Nape piccas ini yg paling touching pada aku

*

:: aku, papa & Khairan having lunch together gether for 1st time

:: Papa gitu prihatin menyediakan makanan tuk Khairan

:: Khairan begitu cool menunggu disuap oleh papa

:: Khairan tak comot atau buat selerak masa makan ~ so good boy, anak mama ni

:: aku dpt ambik shot yg touching ini diantara Papa & anak

:: papa merasa gembira dgn kesabaran Khairan ketika makan bergilir2

*

itu lah jawapan piccas yg aku rasa very special moment,

bukan sekadar piccas biasa tetapi

1001 moments !!



Tarikh Tutup : 2010 Mei, 30 HB

Nak jadi peserta ~ Klik kat http://zamieda-lifeline.blogspot.com

bersama pihak tajaan MAZCollection

Ahad, 18 April 2010

Segmen Baru Jelajah Blog Ibu


Mmmm .. terpandang HEADER BEN ini, sewaktu aku melawat blog seore ibu .. kira brutal segmen BEN ini, nampaknya aku rasa harus bagi BEN membebel apabila menjenguk blog aku ini ..... x kisahla nak bagi idea ker atau komen = janji happyrudy.
Adanya "happyrudy" ini :~

~ cerita2 yg patut aku blogkan ~
~ aku tak suka dgn diary sbb tak cun = tak bole simpan picas ~
~ saudara2 mara yg jauh, bole tego Khairan di merata2 janji ade tenet & lappy ~
~ Yg pentingnya, besok2 klu aku dah takde:anak2 aku bolehlah membaca kisah2 yg aku khazanahkan dlm "happyrudy" ~


Blog seore ibu tu adalah ibudamia.


Mama Khairan @ Rudy

:: aksi-suami-mithali-contest ::



setiap saat Khairan membesar, diiringi dgn kasih sayang : tanpa mengira masa ataupun keadaan ~ itulah suami mithaliku, dari memandikan Khairan atau apa jua, insyaAllah akan dilaksanakan kerana semuanya adalah amanah Allah SWT. Aku pilih piccas ini sbb :-
Papa sedang menyuapkan makanan utk Khairan, yg ini penuh mmg perlukan kesabaran dimana melayan kerenah2 Khairan jd aku rasa terharu ~ habis gak semangkuk;masa ini Khairan 6 bulan utk makanan yg pertama.


Nama Ibu : Rudyantinie
Nama Bapa : Khairuddin Naim
Nama Anak : Khairun Naim
Umur Anak : 16 Bulan



Suami mithali ~ idea yg cukup marvelos dari blog ummuanis ; terima kasih pd empunya contest ini kerana bunyi tajuk yg penuh keberkatan.


kenapa tunggu lagi? Punya suami mithali ~ klik je http://ummuanis.blogspot.com/


Mamaadha Baby In Blue Contest

NaMa BaBy BlUe ~ KhaiRun NaiM Bin KHaiRuDDin NaiM
UmUr ~ 16 BuLan
KaTeGori ~ Boy ( B )
NaMa IbU ~ RuDyAnTinie

Cak .. kali ini khairan dlm kaler Blue Contest ~ piccas ini masa aku bawa naik LRT .. .. Suka ya, anak mama !


Mamaadha

Nak anak jadi peserta ~ jom ke sini
http://girlperak.blogspot.com/2010/04/mamaadha-baby-in-blue-contest.html
Syarat2 nya mudah & senang .. klick ya

Sabtu, 17 April 2010

:: The Things Called Love ::

At first, i just did what i knew - being happy! YES, H A P P Y. happyrudy
Making a cute and compliment to wanidecocreative .. bravo bravo bravo.


Close up ~ so great folk art.



awesomely beautiful.
LOve it, live it, eat it ... ...


Khairan at 1 yr 4 mnths 3 days

Khairan, my little "bean", you are now growing , learning, and playing . Last wik, ade Kid's Education Fair kat PWTC. Aku pun membusybodykan diriku dgn Khairan kat situ. Kali ini, Smart Kids buat thema GREAT DISCOVERIES, happening btul! Aku plak yg excited almaklumlah kicik2 dulu, aku tak penah merasa. Aku jumpa 1 booth ini ... kat sni lah, aku rasa marvellos ~ buka taska, InsyaAllah .. klu dah berjaya buat pameran koleksi bunga English sndri !!!

Wajah kesabaran & kegembiraan Khairan ~ dpt juga membodek mama to bought it, tak pe for my loving little bean.


A BIG thank you to my amazing husband, papa ~ for being calm to finished our cottage prince. Without you, this cottage might still be in a box.

@
@@
@@@
@@@@@
@@@@@@

So enjoyable !!








you are a great son, eventho not feeling well but still having a wonderful life ... semoga diberkati Allah selalu.

Selasa, 13 April 2010

This is Rudy

~ why happyrudy is not cheery ?

  • tenet jap brutal jap blues
  • buat invoices tak reti2 nak settled
  • Khairan demam manja ~ tumbuh 4 btg gigi geraham yg baru .. marveloss btul !!
  • nak ambk Honda v-tec atau pakai kereta papa aje
  • pindah kolej lg : dari umah bentuk W ke bentuk L
  • comel kasut NIKE tapi no available size 5 utk Khairan
  • telinga & kerongkong 1001 cam jer ????
  • Mother's Day, nak "pau" papa lunch buttered prawn (makan gila2 punya)
  • rasa rindu kat IKEA
  • missed MOM'S CARE sale
  • 10th Wedding Anniversary nak ke singapore atau Pangkor Laut Resort ?

: : by the way, be cool dulu & jom sama2 menikmati my 'red hot' : :



<>

Isnin, 12 April 2010

:: Cutest Baby Birthday Contest ::

mari lihat apa yg aku jumpa...


:: aku suka contest mama razi
exclusive yg bole meninggalkan memori
sbb tu aku siapkan contest yg diberi
agar boleh aku "framekan" comel aku ini ::
:: doa mama & papa utk Khairan
semoga menjadi anak yg soleh didunia & akhirat ::




Nama Si Comel ~ Khairun Naim Bin Khairuddin Naim
Umur ~ 16 Bulan
Tarikh Lahir ~ 15 Disember 2008

Contest "Tidur Paling Comel"


TaHuKah Anda MeLiHaT KeLeTah TiDur PaLInG CoMel Si KeCiK
adalah
1 nikmat dan saat yang paling seronok kurniaan llahi. Tak Caya ??
JoM JenGuk Ke :-




NaMa "TiDur PaLinG CoMel" : Khairun Naim
UmUr : 16 Bulan
TaRikH LaHir : 15 Disember 2008
WaRna KeSuKaaN : Paling feberet yg cerah & ceria (specel Merah)

Khamis, 8 April 2010

Contest - "PENGALAMAN MENYUSUKAN ANAK ANDA"


nak join klik sini

Tarikh tutup : 1 Mei 2010



Lima belas bulan telah berlalu. Tempoh itu membuatkan aku mendapat 1 lampu hijau utk 6 bulan yg exclusive setelah aku berjaya memecahkannya, kini aku dlm perjalanan utk menamatkan kontrak selama 2 tahun menyusukan Khairan. Setiap kali aku menyusukan Khairan, insyaAllah bertemankan pahala besar. Jadi aku bertekad memberi dan memberi dan terus memberi susu badan kpd Khairan. Justeru, aku teringin memeriahkan suasana contest ini dgn berkongsi pengalaman aku sendiri. Aku juga mendoakan penyusuan aku ini diakhiri dengan santapan yg begitu manis tuk Khairan sehingga umurnya mencecah 2 tahun pd 15 Disember 2010 nanti.

1~ saat terindah
Pertama kali aku melihat Khairan, hati aku berdebar2 ~ gelaran ibu semmgnya kenangan yg terindah ~ Tidak akan ku lupakan tarikh istimewa pada 15 Disember 2008 jam 1015am ~ aku merasa sgt kekok utk menyusukan Khairan yg baru berusia bebape jam?? .. .. nk tergelak pun ade, riso pun ade, takut pun ade ~ mana taknya, masa first time susukan Khairan yg kuar cuma colostrum, syukurlah kerana hubby aku senantiasa memberikan pedoman & sokongan padu pd aku. Seblum bersalin, aku pun sempat melayari website susuibu.com & studying btul2 .... atas sokongan hubby dan berkat ilmu yg ade ~ alhamdulillah, mlm tu aku & hubby memanjat kesyukuran ketika menatap wajah khairan yg tidur dgn nyenyak setelah 4 jam aku menyusukan Khairan. Dalam masa yg sama, aku & hubby merasa kehidupan yg amat bahagia dimana aku mampu melahirkan & menyusui bayiku sndri...Maha kaya kuasa Allah SWT.
2 ~ breast pump
Alat ini fofular atau kena ade pd setiap ibu2 yg menyusukan ??!! Bagi pendapat aku nak membli pun ok, tak bli pun tak pe, it's no a big deal atau tak memudaratkan sgt tapi klu setakat nk membeli tetapi tak practised .. tak bole juga : dari pengalaman aku, ketika aku dlm keadaan berpantang, aku dpt 1 idea utk menggantikan breast pump ini. Ternyata ia sungguh berhasil sekali. Sememangnya kuasa Allah, semasa badan aku diurut, aku tersedar yg air susu aku kuar menitis dgn laju, dibuatnya aku jadi kejut biawak. Mak Jah (bidan aku) minta aku susukan Khairan dulu, on the support - aku pun tadah dgn gelas plastic pada breast yg satu lagi .. rasa excellent btul! Mak Jah kata "kerana masa mengurut ini amat sesuai utk baiki pulih urat2 yg bersimpul, sambil itu eloklah utk membuang angin2 kat badan : tmbhan baik utk pengaliran darah, InsyaAllah pengaliran air susu akan lancar nnt". Dari situlah aku mendapat cara utk melancarkan lagi air susu aku. Dalam situasi sebegini, aku rasa takde sebab nak stress kerana ibu2 yg baru bersalin tidak disyorkan dlm keadaan stress = ini kerana secara automatic atau drastik akan mengurangkan pengeluaran susu. Apa2 pun aku trus mengambil kesempatan yg ade, setiap kali atau selepas mak Jah dtg mengurut, akhirnya aku berjaya buat stok air susu utk bekalan Khairan ketika aku bekerja nnt .. yg lucunya tiap kali menyusukan Khairan, aku cuma guna plastic gelas utk menadah air susu aku .. ia tak ubah seperti ala ala menadah susu getah. Aku tak kisah dgn cara manual yg tersendiri, alhamdulillah aku masih lagi menyusukan Khairan .. marveloskan! Utk mendptkan susu ibu yg lebih berkualiti pengambilan nutrisi yg tepat amat penting ketika fasa menyusu - iklan dari diri aku sendiri.. hihihi.
3 ~ Panduan pemakanan
Aku berpendapat yg ini penting bagi menghasilkan air susu yg cukup POWER POWER POWER ; apa yg menariknya, pengalaman aku disini ~ aku disarankan utk mengambil makanan yg berkhasiat utk air susu yg kaya nutrient supaya seiring dgn pertumbuhan & perkembangan otak Khairan semasa dia membesar nnt : Ape yg bestnya ketika ini ~ kerana aku masih mempunyai air susu yg cukup utk Khairan. Nak dikatakan banyak ; tak juga tapi alhamdulillah kerana Khairan blum penah merungut lagi, best bukan?? Dari pemakanan ni juga aku mendapat pengalaman emas yg aku paling aku suka : Al-kisahnya, opismate aku tnya ; klu2 aku ade ambk pe pe supplement kerana melihat keadaan aku yg senantiasa sihat & bertenaga ? OOO, TIDAK SAMA SEKALI, aku blum terpikir utk mengambil apa2 supplement lagi, ini disebabkan aku tak gaduh nak bangun mlm atau x cukup tido, bila nak menyusukan Khairan ~ aku cuma perlu selak baju je , hihihi. Inilah profit yg lumayan aku kerana menyusu badan kerana tak payah nak bangun malam utk bancuhkan susu lgpun sememangnya air susu aku penuh dgn nutrien yg diperlukan sehingga Khairan sndri kekenyangan dan masa itu lah aku ambk peluang utk merehatkan badan & tido yg secukupnya .. .. itulah "pengalaman emas" yg aku jumpa, Syukurlah kerana niat aku menyusukan Khairan, boleh menjimat masa & terutamanya Khairan tak payah nak Q - Up lama2 - buka je "counter" = EXPRESS punya .. CAYA la!
4 ~ Khairan buat hal
Dalam2 aku menyusukan Khairan, blum ada pengalaman yg teruk sekali aku hadapi cuma setakat 2,3 perkara yg biasa2 tu ade laa tp sumernya atas tanggungjawab aku sebagai seore ibu, aku break in juga. Pengalaman yg tak best tu terjadi ketika aku hampir2 tak berjaya nak dpt title ~ penyusuan eksklusif ~ tapi aku memanjat kesyukuran pd illahi kerana aku blum smpi ke tahap berputus asa utk behenti dr menyusukan Khairan, jd aku nak berkongsi pengalaman "ouchh !!" aku ini. Masa tu aku terlupa ...bila gusi Khairan mula terasa gatal kerana nak tumbuh gigi, dlm masa itu juga Khairan dah mula nak mengigit atau mengesel2 puting susu aku. Wlupun ia bukanlah 1 pengalaman ngeri atau naluri kejahatan untuk aku menceraikan Khairan dari menyusu badan tapi aku jadikan ia sebagai 1 suntikan semangat aku utk terus memberikan susu badan dah berjanji tidak akan sama sekali, aku behenti utk memutuskan bekalan zat mknan yg penting tuk Khairan. Masa Khairan mengigit tu mmg tak nmpk signal, senyum2 terus mengigit...tatau camana nak inpom dgn Khairan : nak tarik x bole, nak marah pun x bole, nak gigit pun x bole ... yg aku bole cuma rasa GERAM je bila tego Khairan gesel2 puting susu aku dgn gusi, dah naik fobia aku jadinya. Pastu aku baca 1 article kat Pa & ma, ternyata ia berkesan = masa Khairan cuba nak mengigit, aku cuba tarik2kan hidungnya seolah2 Khairan merasa rimas dan memahami bahawa mengigit tu akan membuat hidungnya diusik...alhamdulillah, setiap kali menyusukan Khairan, aku akan mengusik2 hidungnya ternyata membuahkan hasil yg lumayan ... takde lagi gigitan yg aku hadapi - ternyata bagus juga petua ini!

5 ~ Permulaan terbaik
Kesedihan & kegembiraan adalah lumrah pd diriku setelah menjdi seore ibu. aku merasa dgn pelukan atau sentuhan merupakan cara yg paling baik dlm menunjukkan kasih sayang. Semasa aku menyusukan Khairan, ia memberikan sejuta makna kasih sayang, dimana aku melihat bebola mata Khairan menunjukkan kegembiraan bila aku menyusukan & memeluknya dgn erat. Tiada kata2 yg berupaya utk aku ucapkan. Sebab itulah menyusukan Khairan merupakan cara yg terbaik utk menjalinkan hubungan erat diantara kasih sayangku dgn Khairan. Aku sndri berpeluang utk tingkatkan kemersaan aku bersama Khairan sewaktu aku tgh menyusukannya malah aku hiburkan khairan ngan menyanyi (wlupun suara aku tak la semerdu mana), bercakap2 dan bertentang mata sewaktu menyusukan Khairan. itulah sentuhan keibuan penuh keajaiban. Tak rugi tau ...
6 ~ Pastikan
Pengalaman aku bertmbh menyeronokkan tatkala aku menyusukan Khairan, secara tidak langsung aku melindungi Khairan dari sakit atau jangkitan lain sbb itu aku juga jarang mengambil cuti dgn alasan anak sakit. Susu ibu ini semmgnya kaya ngan khasiat2 semula jadi terutama antibodi yg diperlukan oleh bayi2 yg meningkat besar. Dari hal ini aku mempunyai pengalaman yg tidak aku sengaja atau mungkin kurang cekap masa itu ... tidak disangkakan semasa Khairan berusia 5 bulan, Khairan dah mula2 nak meniarapkan badan. Sedang asyik aku bermain cak cak bak dgn Khairan : ntah camana dlm tak smpi 5 saat, Khairan jatuh dr katil! Rasa bergetar seluruh badan aku, aku pun trus mendukung & meletak minyak angin smbil berselawat. Dalam masa yg sama, aku trus menyusukan Khairan smbil mengusap2 lebamnya, Alhamdulillah dlm 1 jam, lebam Khairan dah beransur surut, Khairan pun kembali bermain & dlm keadaan sihat. Begitu besarnya UBAT yg dicipta oleh ALLAH secara naturalnya.
Inilah serba sikit pengalaman aku menyusukan Khairan, takde alasan dari aku mahupun Khairan. Yg pasti ~ NIAT aku utk menyusukan Khairan sendiri. Dalam2 pengalaman aku menyusukan Khairan, aku tersedar bahawa setiap ibu mesti berpeluang utk menyusukan anaknya cuma si ibu perlu yakin dgn diri sndrinya, berdoa pd Allah, sesungguhnya akan termakbul doa2 ibu yg memohon, sesungguhnya Allah tu Maha Mengetahui & Mengdengar. Amin Amin Amin.

Hadirmu Ceriakan mama & papa

Nama anak : Khairun Naim Bin Khairuddin Naim
Nama Ibu : Rudyantinie
Berapa lama menyusu : masih menyusu lg (sedang dlm prosess tuk lengkapkan, penyusuan 2 tahun)
Umur anak Sekarang : 16 Bulan

Babys-Special-Pose-Contest

Jangan ketinggalan!!


nape aku rasa pose ini menarik ?

~ pose yg bersahaja duk atas sinki bathroom,
~ pose yg cuba blajar berdikari utk mandi sndri (pdhal umur baru 15 bulan),
~ pose yg menunjuk cara2 menggosok & menjaga 10 batang gigi,
~ pose yg paling sexy gila + berani maut punya .. kira lepas utk tontonan contest aqilahheaven.blogspot.


Butiran lanjut :
Nama Peserta : Khairun Naim Bin Khairuddin Naim
Tarikh Lahir : 15 Disember 2008
Nama Ibu : Rudyantinie

Rabu, 7 April 2010

@@april_giveaway@@ by zie fauzi

sape2 yg masuk blog happyrudy, anda dinasihatkan utk ikut sama jika:

~ nak hadiah (Klu menang laa)

~ layak mendapat cuti 2 ari selepas ari jumaat ni

~ spend your days with everything you do

this is a perfect time to join it so .. ~ klik kat sini http://fztogerther.blogspot.com

P/s: referred from zaikulim -

** jom .. kasi gegar blog anda with tis contest !! **

* the toddler cafe *

by happyrudy



the apple doesn't fall far membuatkan aku tersenyum bila aku blogkan piccas kat atas ini ... mesti ade yg terkezut = ade yg ingat aku dah preggy for d 2nd times : hakikatnya, still ade 3 kekosongan cuma blum smpi ke tahun tu lg .. .. .. wow!! tunggu & lihat, insyaAllah klu ade umur & rezeki, status khairan akan bertukar pada abang long ... kuang3x.

Actually, aku saja nak "bersembang2" coz arini aku dpt tau yg member aku dah berbadan 2 rupanya. Aku terkedu sbb time kami bersalin cuma beza 1 week ... tup tup member dah berisi plak , ya .. neway, aku tumpang happyla kat dia, .. ..dah rezeki kan, anak yg 1st pun dah 1 yrs ++, kini yg 2nd masuk 4 bulan dah, Congrats, semoga baby gurl hendaknya.

camana la klu khairan dah jd abang long? mesti gawat punya .. .. .. .. .. .. "papa, wat do u think ??!"



sedap tak ? sedapkan !! inilah kadar lifetime aku ; ade sweet, ade cuit muit, ade ummpph .. semualah. HOMEMADE katakan. bak kata omputih UNUSUAL but DELICIOUS.

mmg best dah berfamili ni, terasa lebih mencabar lg so aku umumkan yang mana nak berfamili tu kena slow2 berdayung di alam kekeluargaan ini utk dptkan result yg baik .. bab bli barang2 anak ini ... fuyoooh, bestnya.. koling2 je aku ... seblum subuh aku tungguuuu ....

piccas ni aku suka sekali ... ... sedar tak sedar, khairan dah nak masuk 16 mos, so byk la subject2 yg dia dah blajar, baik & buruk tu mmg dah adat tuk pembelajaran toddler yg nak meningkat usia : al-hamdulillahlah khairan blajar ikut pd kemampunannya iaitu dengar cakap mama & papa. Blum ade tunggang terbalik kat umah, umah pun still top 5 lagi , insyaAllah berkekalan hendaknya ..

klu takat bersmack down tu, dah jadi regular aku & khairantp blum tahap WWF lagi sekadar menghiburkan ati papa tp yg confirmednya, dua dua x mau mengalah .. hihihi!

anak kena ikut kata mama, bukan mama kena ikut kata anak ... oppssssssss. kena practise NGAN slogan INI..klu tak nnt, nasi dah jd bubur .. kena suap & telan je la ...

~~~ Pe pe pun , layan je laa story aku ini ~~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails