Sabtu, 27 Mac 2010

Demi VantageKu


Jgn betulkan PC anda sememangnya ..gmbr kurang memuaskan ...
~
~
baru balik dr vantage hunting t a p i xde tangkapan dibuat ... Jualan diskaun start minggu depan, 1st April rupanya ... jgn APRIL FOOL dah la ...
saja aku gi skodeng ... rupa2 dah start susun barang ikut gred : kebykkan design yg aku dah ade:cuma yg aku nanti2kan COUNTRY ROSE, motif flower yg baru ( sample .. pic kat atas tu ) ... staff dia inpom blum ade sale lg ... sadeynya aku ...
masa ini, x ramai ore yg g terjah ... sunyi je ruang pameran vantage = klu aku duk berjam2 memilih , bestnya tp silap aribulan plak, dah TER TERBAWA boss kecik aku ni ... eventho, dia x usik cuma suka main main ... riso gak klu ter ... ter ... dari rugi besar, baik aku check out dulu dr vantage *&%$#@*

sampai umah je boss kecik aku trus titun .... kurang minat ngan TOYS mama ni .. nmpknya kena apply cuti ni klu nak serang vantage ....


Jumaat, 26 Mac 2010

my K i t c h e n

Dah lama mencari2 si sang signboard tuk nak warning penghuni kat umah ..
finally, drop by kat http://wanidecorative.blogspot.com/ .. eventho x kenal ngan tuan tanahnya almaklumlah alam maya tapi hasil kje tangannya nmpk comel & bole tahan juga.
lgpun sesuai bebenor lah ngan saiz umah ni ... x besar x kecik.
Yang b e s tnya :
Siap bole warning ~ closed klu dah clock out & open when dah clock in ...huhuhu




Muka Garang Si Kecik

Muka garang .. .. paling sesuai la contest ni tuk khairan !! Klu bab2 muka garang, muka masam, muka marah, muka x senyum mesti byk gmbr khairan yg jadi koleksi ... Papa cakap x baik tau .. nnt Allah marah ..
Cukup garang tak muka anak mama ni ???
mesti garang kan ... sampai tak nmpk leher .... cuma kepala & badan je !!! yang ini dah terOVER garang ...


Nama Penuh : Khairun Naim
Nama Manja : Khairan
Tarikh Lahir : 15 December 2008
Nama Mama : Rudyantinie Ag. Mohktar
Nama Ayah : Khairuddin Naim Bin Mohd. Zain
:
:
Knock .. Knock je kat pintu blog ini, bila dah masuk mesti nak join tuk si kecik anda ..
jgn jeles klu khairan yg menang nnt ... Amin Amin

Khamis, 25 Mac 2010

~ Sleeping Cutie Contest ~

Ada sesuatu yg menarik kat bawah ... ... Jom kita tego .. !!!


Camana ade terasa nak join contest yg dianjurkan oleh mama zakwan ini ?? .. menang kalah tu adat pertandingan, btul kan? sbbnya bayi ni punya stail tersndri masa sleeping time mereka.

aku pun busy2kan diri for memblogwalking jari jemari ku ke blog mama zakwan bagi memeriahkan contest ni ..


Tadaaaaa, ini lah gambar peserta yg nak masuk contest ini..x byk ragam bila nak tidokan peserta ini, janji cukup makan & susu ibu, yg paling penting pakaikan topi ( dah jd trend untuk tido ) trus belayar ke pulau bidor @ titun ...

~ Sing A song ~

"khairan .. khairan

tido la baby ma ma

mama mau buat kje rumah

tido .. tido tidola, baby mama"



Nama : Khairun Naim Bin Khairuddin Naim

Tarikh Lahir : 15 December 2008

Email : happyrudy12@yahoo.com


Mekacih, mama Zakwan kerana buat contest ni ...

Ahad, 21 Mac 2010

Ole - Ole dari Jakarta Oleh Yuka - Luv

Mmm ... mmm "ole ole dari Jakarta oleh Yuka - Luv" : bunyi cam menarik je pd monday blues ni .. nak start enjin pun jd malas so godek2 la blog ore, ternmpk plak empunya blog tgh buat cabutan bertuah .. ahaks - My Boss pun takde so apa lg rezeki datang bergolek la nak join utk cabutan bertuah ni. Klu omong omong sih ... apa gaknya yg dibeli oleh empunya blog tu .. xox.



Untuk melayakkan nama anda dimasukkan dalam senarai cabutan bertuah, anda hanya perlu buat perkara-perkara berikut:
1. Buat 1 entry mengenai cabutan bertuah ini dengan menggunakan tajuk Ole-ole dari Jakarta oleh Yuka-Luv. Ini entry mode, sila skroll ke bawah utuk copy; sehingga tarikh tutup peraduan ini. Settled
2. Sila maklumkan entry yang telah siap dibuat kepada yuka dengan meninggalkan link anda diruangan komen di entry ini... Settled
3. Sila nyatakan referer anda bagi cabutan bertuah ini. Yuka
4. Tarikh tutup Cabutan bertuah ini ialah pada 31hb Mac 2010 pukul 11.59pm Settled
5. Cabutan akan dibuat secara telus dan tanpa dipengaruhi oleh mana-mana pihak.
6. Penyertaan terbuka kepada semua rakyat Malaysia ( bagi rakyat Malaysia yang berada di luar negara pun boleh menyertai cabutan bertuah ini...tetapi hadiah akan diposkan kepada waris2 atau kawan anda di Malaysia )


Senangkan ... klu free atau nak merasa bertuahnya diri tu ..Jom la .. xde bayaran tuk masuk, guna je tenet kat opis = free kan !! tapi klu byk kje tu ... pandai2 la nak break time dulu ataupun bah kata Nora Danish : kita enjoy dulu ,Assalamualaikum.

Sabtu, 20 Mac 2010

Aku Gumbira

ade sales ??? x sabo nk tnggu ni !!!
V A N T A G E Sales ... ... dengar gosipnya next week. Kali ini nak ke tengahkan munger motif F23 = country rose tu ...
Gambar kat atas tu koleksi aku = Mini TEASETS dr pelbagai motif munger Vantage, ya la dulu x reti lg pesal english2 ni ... saja saja membli sbb tego comel lote ...
So kali ni aku berazam, klu berpeluangla .. nak tmbh TEA SET lagi, mesti la dr munger F23 ... ore kata LAWA gila... sweet je, nmpk shine2!! btul ker ?? ... yg aku tau bershine tu kepala agung je yg nak membayonya ... kuikuikui.
Pe pe pun ... sama2 la sumer peminat Vantage terjah kat KILANG Vantage di Jalan 223, PJ.
Aku pun dah bersemangat gila ni ... x sabo nak tunggu next week ... .^%$^&*
aku gumbira ... aku gumbira ... hahaha haha gumbira

Vantage
... gaya hidup anda

Jumaat, 19 Mac 2010

Aku & Breastfeeding

Aku ni x marah cuma sekadar berkongsi ngan soalan soalan BF (Breastfeeding) = sape2 pun yg bakal atau dah dpt title nama IBU, pasti merasai pengalaman BF. . . x kira la dpt BF ngan exclusive atau TIDAK = sumernya kerja Allah, Yg importantnya kisah sayang ibu pd anaknya, jika seorg ibu tu mmg berniat utk susukan bayinya, insyaAllah si ibu akan dpt BF setelah melahirkan cahayamatanya. Ade atau sikitnya air susu ini, jgn dipertikaikan... klu demandnya tinggi tentu supply pun banyak .. itulah KENYATAAN yg harus diakui.
Biasanya aku dpt soalan2 berbunyi seperti ni:

"Nape x bagi susu formula lagi?

"Tak boring ker still bagi susu badan?"

"Still susu badan lg ker?"

"You masih bagi ... hah,nnt ur baby aah still want it ..!!"



My answers is:


"Susu badan ni takkan sama kebaikkannya ngan susu formula",itulah kata kata magic dari hubby aku yg slalu aku putar2kan.

Neway ... klu nak tau lebih details lg ... jom la baca kat http://www.susuibu.com/.

T e r i n g a t di saat saat menaiki takhta ibu dimana hubby aku lebih prihatin dlm bab penyusuan ...

selepas bbape jam,aku melahirkan Khairan, hubby minta aku susukan Khairan coz katanya yg 1st tu adalah yg TERBAIK sekali .... alhamdulillah, syukuran kerana dari SAAT tu smpi la ke arini, khairan dah menjangkau ke usia 1yr 3mnths = aku still BFkan dia tanpa campuran susu formula, insyaAllah dengan izinNYA ,aku cuba BF hingga usianya 2 tahun pada 15/12/2010 ... ... ... ...



Ini lah wajah Khairan for 1st time after aku susuinya = betapa bersinar cahaya matanya apabila kenikmatan susu ibu mengalir ke tubuhnya... Amin amin
~ Maha kaya Kuasa Allah SWT ~

Antara koleksi2 pic aku setelah anakanda, Khairan KENYANG nga susu ibu, dari wajahnya terpapar kasih sayangku meyusuinya wlupun MASA ini, aku kena BERALAH ngan saiz badanku demi KASIHku pada Khairan.








Bila aku lihat ols these pic & aku terpikir dan x faham nape ore2 tnya soalan camtu dan BF ni cam menyusahkan ...

Klu susu ibu tu TAK bagus, x kan Allah SWT nak buat benda tu ..??


Untunglah aku punya Hubby yang slalu mengingati & menyokong aku .. Thanks ya, papa.






Khamis, 11 Mac 2010

Cute & Creative Contest




... YEH YEH YEH HOREY ... khairan na join na join .. kali ni na minta tolong mama macuk kat cni la, khairan x penah lagi oin mana mana contest. Kali ni dari blog http:baby-imankoleksi.blogspot.com = wlupun no no (tidak tahu) grand prizenya ( agak2nya baju FOC kot utk seumur idup) ... saspen juga ni ... janji khairan nak macuk contest ni ngan mama ... join tau & enjoy contest ni ... Jommm cama cama layannnnnnnn laa



"baiknya hati tweety ni, tolong siapkan gambar khairan untuk contest ni... khairan ecik lg.. x aandai nak ukis .. kan mama"

Nama : Khairun Naim Bin Khairuddin Naim
Umur : 15 bulan
Asal : KL
nama pengirim : happyrudy12@yahoo.com ( mama khairan)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails