Isnin, 14 Disember 2009

My Precious Year ... Part 1

14/12/2008 - 1 kenangan manis yg semanis manisnya dlm usia aku 32 yrs old ... aku ngan COOL & PEACE diselimuti with zero pengalaman ; al maklumlah 1st baby ... masuk ke labor room ngan coolnya sambil dibekalkan doa2 dr ayahanda, ditemani oleh my loving hubby & diiringi oleh senyuman2 manis staff nurse membuatkan aku x gentar pun time berada di atas bed. Thank You to my Doctor-Mashitah Mansoor kerana begitu prihatin & lembutnya melayan aku ... btul tak, Papa ??? $$$ bole dicari tp kesungguhan Doctor Mashitah tak ubah seperti seore ibu yg penuh kasih sayang menemani perjalanan aku bagi melengkapkan diriku sebagai seore ibu ... sempat lg berpose ...hihihi


Dalam2 kenangan manisku ... mesin ni la yg membuatkan aku trus mengingati number number - mana tak ye; dah la ponteng 1 mlm dari labor room sbb aku rasa blum masanya tuk aku nk bersalin lg... kuikuikui - Doctor pun dah byk kali calls aku ^ minta gi spital TETAPI water bag aku blum pun pecah lg ... ermmmmm - Rasa sadey gak aku buat camtu kat Dr.Mashitah ... pas makan, mandi dan buat ape yg sewaktunya-berangkat la aku tuk "check in " kali ke-2 ... dah siap sumernya - doctor pun pecahkan waterbag aku supaya aku x escape lg dr labor room setelah diperiksa - katanya pintu rahimku dah terbuka 4 cm...iyer ker ???? *&%%*() ... Citer psl mesin ni = staff2 nurse monitoring aku & baby dari luar labor room ... klu tego nombor 6-cam tak bawa erti pe2 pun tapi sebenarnya nombor tu lah yg mewakili kesakitan SO no.6 je dah tahap gaban sakitnya ... bayangkan klu number tu 9, 12, 15, 25 dan seterusnya ... Bole jadi BEN 10, tau !! ... PERIT sakit tp kena harungi juga sbb dah x sabo nak tego baby yg dibawa 9 bulan ... aku melawan juga wlupun sakitnya UltraMan 5 ... Nasib baik hubby aku senantiasa menemani & mengingati aku setiap sakit tu sama ngan 70,000 pahala yg diberikan oleh Allah SWT. TERHARUNYA aku ... huhuhu




Dalam masa menunggu, papa sempat la ambk gmbr tuk tatapan ... bila tego katil ni still blum berpenghuni lagi nmpk bersih sebersihnya ... Blum masanya baby aku mau kuar tuk melihat dunia & hidup bersama mama & papanya. Semoga perjalanan bayiku akan dirahmati & dilindungi oleh Allah SWT.



aku still COOL ngan sakit yg perut yg tgh menulas mulas ni wlupun dah berjam2 sakitnya ... lama2 aku pun jadi NO PEACE dah... Mana taknya ... dr zuhur aku menunggu trus ke asar ... membuatkan penantian yg lama ni cukup membuatkan aku x bole duduk diam ... Apabila hubby selesai solat maghrib ... aku sekali lg jadi HIPPO trus menunggu kehadiran babyku ni ... akhirnya aku pun tewas apabila masuknya waktu isyak ... aku dah malas menahan penantian ini ... akhirnya selesai je hubby solat isyak - aku trus meminta agar "ditembak" ngan epidural agar aku bole tido, rehat & lena seketika;nmpknya babyku blum bersedia lg nak berjumpa ngan mama & papa dia...... aku pun dlm mamai2 lagi bila mendpt peluru epidural.... so rasa cam makan ice kacang rasanya : dingin lantas aku pun gud nite....



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails